Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: м. Львів Янева 25 офіс 4/7
м. Львів Янева 25 офіс 4/7
+38(073) 073 22 11 +38(096) 091 22 11 Замовити дзвінок

Як обрати HDMI кабель ?

Як обрати HDMI кабель ?
Якщо обирати HDMI кабель, то можна побачити, що ціни стартують від 50 гривень і до кількох тисяч. Так в чому ж причина такої великої різниці у ціні?
Найголовніший параметр кабелю - це його пропускна здатність. Для прикладу HDMI версії 1.4, вона дорівнює 8 Гбіт/с, такої швидкості достатньо для відео 4К з частотою 30 К/c. Проте, це за умови, що кабель виготовлений з якісних матеріалів. Дешеві кабелі виготовляють зі сталі або алюмінію, а це не найкращі провідники для відеосигналу. Проста мідь чудово підійде для цього завдання.
Інколи потрібно обрати довгий кабель, до прикладу довжиною 10м або більше. Тут важливу роль грає товщина провідника, товстіший кабель - менший опір, відповідно і перешкод менше. Вимірюється в системі AWG, іншими словами калібр кабелю.
Інколи на кабелях можна побачити маленькі “бочечки”. Всередині цих потовщень знаходяться феритові кільця, які допомагають зменшити шуми електромагнітного випромінювання. Проте, краще за цей фільтр справиться екранація, металева фольга, яка покриває кабель.
Найбільш поширений стандарт на сьогодні - це HDMI Premium High Speed з пропускною здатністю 18 Гбіт/с, HDMI 2.0 и 4К 60 К/с. Але, якщо у вас є ігрова консоль нового покоління, то такої швидкості вже не достатньо.
У 2017 році офіційно представлений новий стандарт - HDMI 2.1 Пропускна здатність збільшена до 48 Гбіт/сек або 6 Гб/сек. Для такого кабелю геймінг 4К 120 К/c чи 8К HDR відео не проблема зовсім. Новий стандарт дозволить по справжньому розкрити потужність PS5 чи XBOX.

Як обрати HDMI кабель ?

Коментарі