У яскравій палітрі Greenfield Golden Ceylon тонкі відтінки пряного смаку поєднуються із силою й повнотою, а вишуканий аромат завершує неповторний букет і підкреслює благородне походження напою. Сьогодні цейлонський чай високо цінують у всьому світі, його м'який тонкий смак можна визнати класичним, чайний букет гармонійний і добре збалансований.
Давньосенегальською мовою слово «Ланка» (так колись називали острів Цейлон) означає «благословенний», «прекрасний». Є легенда, що Адам і Єва, вигнані з раю, потрапили саме на Цейлон. Хоча, думається, навряд чи старозавітний Бог був такий добрий, що відправив вигнанців з одного раю в інший. Тому що багато європейських мандрівників називали острів Цейлон «раєм на Землі». А ще його називають островом чаю — велика кількість сонця, м'який, дуже вологий клімат, щедрі ґрунти — все це створює унікальні умови для чайної рослини.
Примітно, що природа створила Цейлон для чаю, але не створила чай для Цейлона — до середини дев'ятнадцятого століття Цейлон був «островом кави», тут культивували виключно кавову рослину, поки у 1869 році епідемія не знищила кавові плантації.
Тоді-то й почався золотий вік цейлонського чаю — рослина виявилася чудово пристосованою до спекотного клімату острова та його гористого рельєфу. Тепер чайні кущі займають усі рівнини та схили острова. Тільки там, де крутизна схилу перевищує 50°, розведення чаю визнане недоцільним — у таких місцях ще можна побачити невеликі смуги того лісу, яким раніше був покритий весь Цейлон. Але не варто думати, що зелений килим чаю, який покриває Цейлонські гори — іноді їх так і називають «чайними горами», — однорідний. Він розбитий на невеликі плантації, власники яких цілком присвячують себе поліпшенню якості та смаку свого чаю. Тому яскравий аромат і благородний смак чорного чаю зі Шрі-Ланки продовжує рік за роком дивувати справжніх шанувальників.
Немає питань про даний товар, станьте першим і задайте своє питання.